Webinars VHL – Club Manager Academy

Naar jaarlijkse gewoonte willen we jullie ook dit jaar verder én indien mogelijk, nog beter ondersteunen in jullie functie als clubbestuurder. Hiervoor zijn we steeds op zoek, samen met onze partners waaronder Dynamo, naar gepaste topics die we jullie kunnen aanbieden om alzo meer kennis en inzichten te verwerven in thema’s die van belang zijn voor een goede clubwerking. Zoals jullie weten kadert dit binnen onze Club Manager Academy waar we jullie belonen met credits voor het bijscholen van clubbestuurders waaraan een bronzen, zilveren of gouden Club Manager Academy Label gekoppeld is. Laten we dus samen gaan voor een professionele clubomkadering!

Hieronder alvast meer info over de reeds geplande sessies!

Je sportclub naar een hoger niveau, zet in op gezondheid

Dinsdag 16 februari, 20u

Sporters hebben baat bij een club die het goede voorbeeld geeft aan (jeugd)leden en zich inzet op het voorkomen van problemen rond alcohol, illegale drugs en roken. Inzetten op gezondheid is goed voor de sportprestaties en voorkomt blessures.

Daarnaast toon je als club dat je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en laat zien dat je het beste wil voor je leden. Dit trekt bovendien ook nieuwe leden en vrijwilligers aan.

Digitale communicatie en sociale media

Maandag 22 februari (niveau “middel”), 20u

Maandag 01 maart (niveau “expert”), 20u

Social media is niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. In samenwerking met Quality Training organiseren we een gerichte bijscholing waarin je inzicht krijgt in het sociale medialandschap. Doelstelling is om praktische tools aan te bieden om je Facebook- en Instagram pagina te boosten en te optimaliseren. Om in te schatten welke de noden zijn sturen we binnenkort nog een korte bevraging door zodat we kunnen inspelen op jullie verwachtingen. Gezien niet iedereen hetzelfde niveau heeft zal deze opleiding gesplitst worden in een sessie “Middel” en een sessie “Expert”.

Motivatie en perspectief behouden in tijden van corona

24/02 van 19u30-20u30

Deze Webinar gaat in op de mentale gezondheid van sporters en probeert zoveel mogelijk praktische tips te geven.

Deze praktische tips zijn zowel voor sporters en hun trainers om de motivatie voor de sport te behouden en zelf perspectief te creëren richting terugkeer naar training en competitie. Doekgroep zijn sporters, trainers en ouders.

 

Goed geregeld: het intern reglement en de contracten van je club onder de loep

Donderdag 11 maart, 20u

Tijdens dit webinar loodst advocate Pascale Monbailliu je, op een praktische manier, door drie van onze juridische modellen. Ze licht toe wat je in een intern reglement kan zetten (zowel voor vzw’s als feitelijke verenigingen), waarop je moet letten wanneer je een (ver)huurovereenkomst voor sportaccommodatie opstelt en hoe een goeie overeenkomst met een (zelfstandige) trainer eruit ziet. Aan de hand van deze modellen en de praktijkgerichte uitleg tijdens het webinar, kan je anticiperen op wat fout zou kunnen lopen in je club. En we weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen!

Tewerkstelling van niet Europese sporters” - Xpatriate

Dinsdag 30 maart, 18u30

In samenwerking met Xpatriate zullen we voor de verschillende regio’s van het land de regels bespreken die nodig zijn om niet-Europese sporters (medewerkers) te kunnen verwelkomen:

verblijfsrecht, recht op werk, visa, vergunningen,…

Sportlink module Club.Contributie

Dinsdag 20 april, 19u30

Met Club.Contributie kun je de contributie en facturatie binnen de vereniging erg eenvoudig afhandelen. Maar hoe werkt Club.Contributie nu daadwerkelijk? Wij gaan je helpen! We laten je tijdens dit Webinar de mogelijkheden zien. Ben jij er verantwoordelijk voor dat de contributie netjes op tijd op de rekening van de vereniging staat? En ben je benieuwd hoe je dit kunt organiseren in Club.Contributie? Dan mag je dit Webinar niet missen!