BeGold District Girls

Wat is BeGold District ?

De Jeugdcommissie van de Koninklijke Belgische Hockey Bond organiseert – in samenwerking met BeGold Nationaal –  het BeGold District programma (BGDS) om talentvolle jeugdspelers te ontdekken en op te volgen bij hun verdere sportieve ontwikkeling.
Dankzij het BGDS programma worden er sportieve en vriendschappelijke banden gesmeden tussen de talrijke jeugdspelers uit diverse Belgische clubs.
Naast de persoonlijke motivatie en het talent van de speler zijn ook de BeGold waarden – zoals teamspirit, respect, inzet en bescheidenheid – het “fun” aspect en de wil om als speler vooruitgang te willen boeken, even belangrijk.

Elke Belgische club met een jeugdwerking mag een aantal getalenteerde U13 & U14 spelers afvaardigen naar de “District Selection Days” die plaatsvinden tijdens de Allerheiligenvakantie: jaarlijks zijn daarop meer dan 800 gemotiveerde spelers aanwezig.
Die dag komen jongens en meisjes van hetzelfde geboortejaar en uit hetzelfde district samen om – onder de leiding van ervaren coaches en mentors – een intense hockey dag te beleven en kennis te maken met de beste spelers uit de naburige clubs.
Elke speler wordt geëvalueerd door de BGDS en BeGold staf.

Enkele dagen later wordt de selectie bekendgemaakt; deze jongeren vormen vervolgens de District teams. Tussen november en midden mei wisselen zij 7 trainingen af met 3 wedstrijden tegen de andere districten.

De District Days vinden jaarlijks plaats gedurende een weekend in de maand mei.

Omringd door hun familie en supporters spelen de 6 district teams de 2 resterende wedstrijden, waarbij de spelers hun beste hockey spelen in team met naleving van de belangrijke hockeywaarden fairplay en respect.
Scouts van BeGold Nationaal zijn aanwezig om de potentiële U14 en U15 spelers voor het seizoen 2018 – 2019  te ontdekken en hen uit te nodigen op de BeGold Nationaal zomerstages 2018.

Focus

Het BGDS programma focust op:

  • De jonge beloftevolle spelers:
    2017 – 2018: spelers van de leeftijdscategorie U13(°2005) en U14(°2004)
    2018 – 2019: sommige van deze jonge talenten zullen de kernen vormen van de nationale BeGold U14 (°2005) en U15 ( °2004)
  • De jonge beloftevolle coaches: zij kunnen zich kandidaat stellen om een district team te coachen. Onder leiding van een districtsmentor en in nauwe samenwerking met de BeGold Nationale staf maken zij kennis met tophockey.
    Deze kennis kunnen zij daarna verder aanwenden in hun eigen club, om zo te werken aan de uitbouw van de sportieve omkadering van de club-jeugdwerking.
  • De jonge beloftevolle scheidsrechters :zij fluiten de districtswedstrijden onder het oog van scheidsrechter-coaches.

Onmiddellijk na de wedstrijd wordt de prestatie van deze jonge scheidsrechters geanalyseerd en krijgen ze een beoordeling met hun positieve punten en de puntjes die ze moeten verbeteren.

Districts

BeGold District bestaat uit 6 districten (3 VHL/ 3 LFH). De clubs zijn ingedeeld volgens een aantal criteria: geografische ligging, het aantal spelers in U13 – U14 en het niveau van de clubs.
Op www.districthockey.be kan u terugvinden tot welk district uw club behoort.

Staf

Elke speler en elk team wordt begeleid door een districtcoach. Elk district wordt omkaderd door een mentor die de sportieve aspecten van de 4 teams en coaches beheert (ontwikkeling van de coaches en de spelers ).
Elk district heeft een keeperstrainer die specifiek verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de goalkeepers.
De BGDS staf is samengesteld uit:

Black District: Antwerp – Artemis – Beerschot – Beveren – Blackbirds – Dragons – Mol – Noorderkempen – Olympia – Taxandria – Victory

Blue District: Braxgata – Britisch School – Genk – Herakles – Hoegaarden – Isca – Keerbergen – Lions – Leuven – Maasmechelen – Mechelse – Neo – Phoenix – Sint-Truiden – Stix – Vrijbroek

Green District: Amicale Anderlecht – Argos – Ascalon – Chessy – Daring – La Louvière – Léopold – Linkebeek – Pingouin – Racing – Tournai – Uccle Sport

Red District: Embourg – Hannut – Ixelles – Old Club – Ombrage – Orée – Rasante – Verviers – Wellington – White Star

White District: Aalst – Baudouin – Blue Soxs – Brugge – Constantia – Dender – Eclair – Gantoise – Green Devils – Hermes – Indiana – Knokke – Lokeren – Meetjesland – Merode – Roeselare – Saint-Georges – Sporkin Westkust – Temse – Veurne – Westhoek Wildcats

Yellow District: Arlon – Huy – Jaguar Perwez – Lara – Louvain-La-Neuve – Lynx Ittre – Marche – Namur – Parc – Primerose – Rix – Waterloo Ducks

BeGold District Selection Days 2018-2019

Selection Day – goalkeepers Boys & Girls °2006 + °2005