Mooie overwinning van de Red Lions, kleine teleurstelling voor de Red Panthers

Photo by PHDPH

Het Belgische publiek had deze zondag afgesproken in de hitte van het Wilrijkse Plein, om er de laatste Pro League wedstrijden van dit seizoen in Antwerpen bij te wonen. Op het programma: twee wedstrijden tegen Argentinië (eerst de mannen, dan de vrouwen), in een quasi vol stadion.

En het moet gezegd, de remake van de olympische finale in Rio begon ideaal voor de Belgen, want na amper 34 seconden scoorde Cédric Charlier al de 1-0!

En op het einde van het eerste kwart, na mooi voorbereidend werk van Antoine Kina, verdubbelde Maxime Plennevaux al de score voor de Belgen, met een ‘scud’ voorbij de Argentijnse doelman Vivaldi (2-0) !

In het tweede kwart, ook al stonden de Lions 2-0 voor, toonden ook de Argentijnen zich af en toe gevaarlijk voor Loic Van Doren, die vandaag speeltijd kreeg in het Belgische doel. Het gevaar kon van beide kanten komen. De jonge Van Doren moest zelfs helemaal op het einde van de eerste helft alles uit de kast halen om de 0 te behouden voor z’n team. Aan de rust stond het nog steeds 2-0.

Na de pauze waren het de Red Lions de duidelijk het spel en het tempo oplegden. In de 34e minuut rukte Nicolas Poncelet mooi op op rechts en verstuurde de perfecte voorzet naar Cédric Charlier, die het derde doelpunt van de namiddag scoorde (3-0) ! Het publiek was in z’n nopjes … de Argentijnen stonden nergens meer. Met iets meer dan drie minuten te gaan in dit derde kwart, legde Felix Denayer er nog één extra in het mandje, op een mooie PC fase (4-0). Het werd nu echt wel moeilijk voor de Argentijnen om het tij nog te keren.

Ze scoorden uiteindelijk via Ortiz toch nog de eerredder op 5 minuten van het einde. Eindscore: 4-1.

De Red Lions gaan zich nu focussen op de Grand Final van deze Pro League, die volgend w-e zal plaatsvinden in Amstelveen. Komende vrijdag spelen ze hun halve finale tegen gastland Nederland om 20u. En naargelang het resultaat van deze wedstrijd, volgt de finale of de wedstrijd voor de derde plaats op zondag.

De Argentijnen waren te sterk…

De Red Panthers kwamen op hun beurt het veld in Antwerpen op, in een verzengende hitte (39°C).

Het zou een hels karwei worden om hun 5e plaats in deze competitie te verdedigen tegen de nummer 2 van de wereld!

Aan beide kanten was er in het begin veel goede wil en gezonde agressiviteit, maar ook nog teveel onnauwkeurigheden. Noch Argentinië, noch België kon in het eerste kwart maar één echte kans bijeen spelen. En

Maar in het begin van het tweede kwart profiteerden de Argentijnen van het feit dat de Belgische druk een beetje verslapte, om via Retegui de 0-1 op het bord te zetten. In de 23e minuut kon Granatto, met een prachtig backhand shot de score zelfs verdubbelen voor Argentinië. De Belgen hadden het lastig en konden geen vuist maken.  Bij de rust stond het 0-2.

De Red Panthers staken in het derde kwart veel energie in lange ‘rushes’ met de bal, maar slaagden er te weinig in om duels te winnen en waren nog steeds te onnauwkeurig in hun passing en controles. Op defensief vlak liep het wel stukken beter en ze lieten de Argentijnen niet meer te dicht bij hun doel komen. Helemaal op het einde kwam dan toch nog die eerredder, dankzij een keihard schot van Stephanie Vanden Borre. eindscore 1-2.

Dankzij hun mooie parkoers in deze eerste editie van de FIH pro League, eindigen de Red Panthers, die het laagst geklasseerd waren van de 9 teams (FIH 13), op een prachtige 5e plaats! Zo bewijzen ze dat ze echt wel hun plaats verdienen in de top-10 van de wereld!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!