Hockey initiaties tijdens sportklassen

Ondanks de groei in ledenaantallen en de stijgende populariteit, merken we toch dat bepaalde drempels en vooroordelen blijven bestaan en dat de hockeysport voor veel kinderen nog een onbekende sport is.  Eén van de doelstellingen van de Vlaamse Hockey Liga is om de hockeysport toegankelijk te maken voor alle groepen in de samenleving. Idealiter zou elk kind in Vlaanderen de kans moeten krijgen om kennis te maken met hockey.

In dit opzicht heeft de Vlaamse Hockey Liga vzw in 2019 het project Hockey2School/Push4Hockey opgestart.

Via dit project willen we zoveel mogelijk kinderen van alle leeftijden en sociale achtergronden, maar ook kinderen uit het Buitengewoon Onderwijs, bereiken via schoolinitiatieven en gemeentelijke jeugdactiviteiten in samenwerking met de lokale hockeyclub zodat doorstroming naar de clubs op een laagdrempelige manier georganiseerd kan worden.

Wil je als club meer informatie over Hockey2School, klik dan hier.

Tabs Clubs

De Vlaamse Hockey Liga wil haar clubs ondersteunen om hockey initiatieven in de scholen en gemeenten te organiseren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren aan te zetten om zich aan te sluiten. Deze initiatieven kunnen onder andere de volgende zijn:

Om deze initiatieven op een veilige en didactische manier te laten doorgaan, werd een aangepast materiaalpakket ontwikkeld bestaande uit 24 sticks (gemaakt uit rubber en plastiek), 24 ballen (lichter en veiliger dan echte hockeyballen), markers (om de cirkel aan te geven), een trolleytas en een uitgeprinte brochure.

Deze Hockey2School brochure biedt didactische ondersteuning om hockey op school, tijdens een andere initiatief van de gemeente of een omnisportkampje te kunnen geven. De lesgever zal er nuttige informatie in terugvinden alsook verschillende leersituaties die hem of haar zullen helpen bij het onderwijzen, en dit in alle veiligheid. De brochure is zo opgebouwd dat de hockeylessen in iedere schoolomgeving/sporthal gegeven kunnen worden.

Voor een digitale versie van de brochure klik hier.

Indien uw club dit materiaalpakket nog niet ontvangen heeft kan u contact opnemen met joelle.dick@hockey.be.

Extra materiaalpakketten huren/lenen? klik hier.

Wil je als leerkracht, sportfunctionaris of sportpromotor meer informatie over Hockey2School, klik dan hier.