FIH PRO LEAGUE: Nederland te sterk voor onze Panthers

Voor hun allerlaatste Hockey Pro League wedstrijd van dit seizoen, hadden de Belgische Red Panthers deze zondag in Antwerpen afspraak met de nummer één van de wereld, Nederland. De dames van Oranje werden vrijdag nog officieel door de FIH uitgeroepen tot de eindwinnaars van deze Pro League editie. Op een paar dagen voor de start van het EK in Amstelveen (3-14 juni) wilden beide teams tonen dat ze er klaar voor zijn.

Na negen minuten observatie door beide teams was het bij het eerste schot op doel al prijs voor de Nederlanders: Marloes Keetels vuurde een hard schot voorbij Panthers doelvrouw Elena Sotgiu (0-1). Dezelfde Sotgiu had anderhalve minuut voor het einde van het eerste kwart een prachtige save in huis op een PC sleep van van Maasakker. Na het eerste kwart stond het 0-1 voor Nederland.

Na de korte pauze kwamen de Red Panthers aanvallend meer in het spel voor, met twee PC’s tot gevolg. Spijtig genoeg hadden de Belgen moeite met het droge veld en verliepen deze niet optimaal. De Panthers bleven aandringen op de helft van Nederland, maar konden maar weinig echt dreigen. Nederland kwam één minuut voor rust nog eens dreigen, maar werd goed afgestopt door de Belgische defensie. Aan de pauze stond het nog steeds 0-1 voor Oranje.

Nederland kwam het agressiefst uit de kleedkamer en forceerde drie PC’s kort na elkaar. Maar ook bij de Nederlanders liep de corner stroef. België liet zich echter niet doen en bouwde opnieuw beter en beter op. Een backhand schot van Louise Versavel en een aanval over het midden van Justine Rasir werden onschadelijk gemaakt door de Nederlandse defensie.  Met nog acht minuten te spelen in het derde kwart dwong Nederland een strafbal af na een fase op PC, die Frederique Matla feilloos omzette (0-2). Twee minuten later stond het al 0-3. Caia van Maasakker kreeg alle tijd van de wereld om haar tweede van de wedstrijd keihard binnen te schieten na een PC rebound. De Belgen hingen in de touwen.

België bleef wel proberen in het laatste kwart, maar de Nederlands defensie gaf geen krimp. De score bleef tot het einde steken op 0-3 voor Nederland. Een logische nederlaag tegen superieure Nederlanders. Op naar het EK nu!