FIH PRO LEAGUE: makke Red Lions verliezen met 0-4 van Nederland

Op het zonovergoten Wilrijkse Plein stond deze zondagnamiddag ook een ouderwetse derby der lage landen op het Pro League programma bij de heren. De Red Lions ontvingen hun Nederlandse collega’s voor hun laatste Pro League wedstrijd van dit seizoen.

Na een lange observatieronde, waarin België het initiatief vooral aan de tegenstander liet, veroverde Oranje een eerste strafcorner. De raket van Mink van der Weerden werd echter op magistrale wijze gestopt door Florent van Aubel, die goed opgesteld stond op de doellijn. Nederland bleef meer de bal houden, maar gevaarlijk werd het niet meer. Score na het eerste kwart: 0-0

Na twee minuten spelen in het tweede kwart kwam de bal van op de linkerflank de Belgische cirkel binnen. Na een warrige fase tikte een duikende Roel Bovendeert de bal in extremis voorbij Vanasch. Het stond 0-1. Enkele minuten later kwam Bakker zelfs heel dicht bij de 0-2, maar zijn bal ging voorlangs. Met nog twee minuten op de klok in de eerste helft werd het dan toch 0-2 na een heel mooie collectieve actie en een goal van Mirco Pruijser op aangeven van Brinkman. Het stond 0-2 aan de rust.

In de vijfde minuut van de tweede helft kon België een eerste keer echt dreigen. Simon Gougnard rukte op links, maar zijn backhand schot werd door de Nederlandse doelman gestopt. Iets later kreeg Nederland een nieuwe PC. Van de Weerden leek te slepen maar gaf listig de bal door naar Seve van Ass, die hard binnen schoot (0-3). En twee minuten later kon Thierry Brinkman zelfs de 0-4 scoren. De Red Lions leken het antwoord niet te vinden op het spel van Nederland en hadden enorme moeite om de bal in het team te houden.

De Red Lions gaven echter niet op en bleven het gaatje proberen vinden. Tom Boon kwam dicht bij een gevaarlijke tip-in, maar zijn duik kwam net te laat. De Belgische aanvallen werden echter keer op keer op vrij simpele wijze gecounterd door de Nederlandse defensie. Het ontbrak de Belgen aan overtuiging. Met nog iets meer dan vier minuten op de klok rukte Gougnard op via het centrum en legde mooi af op Florent van Aubel. Zijn schot trof spijtig genoeg de paal. De wedstrijd kabbelde rustig verder, voor Nederland moest niks meer. Eindscore 0-4.