EuroHockey Indoor Championship – DAY 2

NED-BEL 10-7 – Teleurstellend wedstrijdeinde tegen Nederland

De derde wedstrijd van de competitie tegen Nederland was een belangrijke voor de Indoor Red Lions, in het kader van hun ambitie op een podiumplaats op dit EK. Na gisteren tegen de twee favorieten te hebben gespeeld (4-4 tegen Duitsland en 2-6 verlies tegen Oostenrijk), stonden de mannen van Maxime Bergez vanmiddag tegenover hun derde directe concurrent in evenveel wedstrijden.

Net als in de twee wedstrijden van gisteren speelden de Belgen uitstekend tijdens de eerste drie kwarten. Ze leidden zelfs met 1-4 bij rust, dankzij 3 doelpunten van Philippe Simar en één van Gaetan Dykmans. Enkel Sweering kon tegenscoren, dankzij een strafbal.

Aan het eind van het 3e kwart was de situatie nog steeds in het voordeel van de Belgen, ze stonden nog altijd 2 doelpunten voor: Simar 1-5 en 3-6, van Battum 2-5 op PC, Sweering 3-5 op PC en Burkhardt 4-6. Maar net als gisteren tegen Duitsland en Oostenrijk, vielen de Indoor Lions in de laatste 10 minuten stil. Hun spelintensiteit zakte danig en geraakten niet meer onder de hoge pressing van Oranje uit. De Nederlanders waren op hun beurt meedogenloos efficiënt en scoorden doelpunt na doelpunt: Hertzberger 5-6, Tukkers 6-6, Sweering 7-6, Bakker 8-6 en 9-7 en Burkhardt 10-7. Het doelpunt van Gaetan Dykmans voor de 8-7 was er enkel nog voor de statistieken.

Opnieuw weerspiegelt de zware score niet helemaal de kwaliteit van de Belgen. Maar het spreekt voor zich dat 1 punt op 9 tegen hun drie rechtstreekse concurrenten, een grote teleurstelling is. België ziet zich nu genoodzaakt de laatste twee wedstrijden te winnen met een maximaal doelsaldo, willen ze nog kans maken op een medaille. De Indoor Lions spelen deze zaterdag nog tegen Tsjechië (10.15 uur) en tegen Zwitserland (20.45 uur).

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!