EuroHockey Indoor Championship – DAY 1

GER-BEL 4-4 - Bemoedigende start voor de Belgen tegen Duitsland

De Indoor Red Lions zijn deze donderdag om klokslag 12 uur begonnen aan het EK Indoor in Hamburg. In hun eerste wedstrijd van het toernooi stonden ze onmiddellijk tegenover Duitsland, de nummer 2 van de wereld en de regerend Europees kampioen, dat dan ook nog eens voor eigen publiek speelde.

De Belgen toonden zich van in het begin slagvaardig. Het was trouwens Gaetan Dykmans die na 4 minuten als eerste scoorde (0-1). Vlak voor het einde van het eerste kwart bracht Bruns de ploegen weer op gelijke hoogte (1-1). Maar in de eerste minuut van de tweede helft scoorde Philippe Simar zijn eerste van 3 doelpunten in 8 minuten: 1-2 in de 11e, 1-3 op PC in de 13 e en 1-4 in de 19 e minuut, schitterend bediend door Englebert.

Na de pauze controleerden de spelers van Maxime Bergez goed de wedstrijd, mede dankzij een sterke verdediging en een geweldige Romain Henet in doel. De Duitse coach haalde vroeg in de 2 e helft zijn doelman eraf en de Duitse druk nam merkbaar toe. België hield stand en scoorde zelfs bijna een 5e keer, maar de paal stond in de weg. In de laatste 10 minuten nam de Duitse druk nog toe. Dat resulteerde in de 33e minuut in een PC, die Schmid onhoudbaar binnen joeg (2-4). Twee minuten later maakte Doesch er 3-4 van en na klungelig balverlies van een Belgische verdediger aan de kop van de cirkel, maakte Mertgens gelijk met een prachtige duik en nog 2 minuten te gaan(4-4).

Een goede start voor België, al zullen de Indoor Red Lions ongetwijfeld spijt hebben dat ze hun voorsprong niet hebben kunnen vasthouden.

AUT-BEL 6-2 - Oostenrijks lesje in realisme

Voor hun tweede wedstrijd van dit EK moesten de Indoor Red Lions het opnemen tegen de nummer één van de wereld en regerend wereldkampioen Oostenrijk. Geen gemakkelijke opgave, ook al hadden de Belgen eerder op de dag een zeer goede indruk gemaakt door een meer dan verdiend punt te pakken tegen Duitsland (4-4).

Beide teams begonnen zeer voorzichtig aan de wedstrijd, waarbij de tactieken van de twee coaches elkaar neutraliseerden. Helemaal aan het einde van het eerste kwart dwongen de Oostenrijkers een strafbal af, die Körper moeiteloos omzette (1-0). In het tweede kwart namen de Belgen de overhand en creëerden een hele reeks kansen, waaronder 3 strafcorners. Maar een uitstekende Oostenrijkse doelman en een gebrek aan afwerking aan Belgische zijde verhinderden dat de bal erin ging. En zoals zo vaak in dit soort gevallen viel het doelpunt van de andere kant: Körper verdubbelde de score voor Oostenrijk (2-0). Vlak voor rust scoorde België echter de aansluitingstreffer via Arnaud Dykmans (2-1).

Na de pauze vergrootte Oostenrijk zijn voorsprong dankzij Unterkricher (3-1). Amper een minuut later scoorde Philippe Simar de 3-2 op PC. Daarna ging het snel. Oostenrijk scoorde nog 3 keer in 4 minuten (4-2 Eitenberger, 5-2 PC Unterkircher en 6-2 opnieuw Unterkircher). De wedstrijd was gespeeld, de kopjes gingen hangen bij de Indoor Lions en Oostenrijk won verdiend.

De Belgen zullen zich spijtig genoeg blijven afvragen wat het had kunnen worden indien ze al die kansen uit het tweede kwart niet hadden gemist …