De Red Lions een pak te sterk voor Canada

Het was ijskoud deze middag in Antwerpen voor de testmatch van de Red Lions tegen Canada. Enkele uren voor de wedstrijd was het veld op het Wilrijkse Plein nog onbespeelbaar door de sneeuw. De temperatuur steeg echter snel en gelukkig kon de wedstrijd om 13u starten, zoals gepland.

Ondanks de vrieskou kreeg de Canadese verdediging het snel warm voor de voeten. Al na drie minuten schoof de jonge Thibeau Stockbroeckx de bal al een eerste keer voorbij de Canadese doelman (1-0). Een paar minuten later was de Belgische verdediging echter niet genoeg bij de pinken op een stilstaande fase en kon Scholfield met een mooie deviatie gelijkmaken (1-1). Na twee minuten in het tweede kwart rukte Dockier goed op vanop links en vond Stockbroeckx aan de tweede paal, die de score voor de Lions kon verdubbelen (2-1).

Na de pauze begonnen beide ploegen de wedstrijd zoals ze die begonnen waren: in de kou en met een snel Belgisch doelpunt. Al na drie minuten schoot Sebastien Dockier met een onhoudbare volley de 3-1 voorbij de Canadese doelman. Zes minuten later zette dezelfde Dockier krachtige voor op Cedric Charlier, die met een rake deviatie de 4-1 op het bord zette. Op het einde van het 3de kwart voegde Loick Luypaert een 5e treffer toe aan het Belgische saldo, met een krachtige sleeppush op PC. In het 4e kwart zouden de Belgen nog 3 keer scoren. Eerst via Sebastien Dockier, die met een onhoudbare backhand zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Daarna dankzij een schitterend een-tweetje tussen Cédric Charlier en Felix Denayer om de doelman te omzeilen, waarbij de eerste de bal alleen nog in een leeg doel hoefde te duwen. En tenslotte scoorde de onvermijdelijke Alexander Hendrickx op de laatste PC van de wedstrijd, waardoor de eindstand op 8-1 kwam te staan.

Na drie goede wedstrijden – twee tegen Frankrijk vorige week en vandaag tegen Canada – waarin Shane McLeod zijn ploeg heeft kunnen laten rouleren en enkele van zijn jonge rekruten in actie heeft kunnen zien, zullen de Red Lions zich de komende weken verder voorbereiden op hun komende belangrijke deadlines: de Pro League in mei, het Europees kampioenschap in juni en tenslotte de Olympische Spelen van Tokio in juli.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!