Champions Trophy – De Red Lions spelen gelijk tegen Australië

De Champions Trophy in Breda is vandaag gestart voor de Red Lions. De wedstrijd startte hard voor de Aussies, maar een oplettende Vincent Vanasch stond pal om de gevaarlijke Australische aanval af te slaan. Maar in de 9e minuut kon Cédric Charlier de bal recupereren na klunzig balverlies van een Australische verdediger en zette hij de 0-1 op het bord.

Op het einde van het eerste kwart was er opnieuw een sterke Belgische keeper nodig op de lijn, die met de hand een bijna gemaakt Australisch doelpunt uit zijn doel kon ranselen.

In het tweede kwart ging het niveau van het spel nog de hoogte in. De Belgen combineerden goed en de Australiërs maakten indruk met hun defensieve omschakeling.  In de 20e minuut, na een sterke tegenaanval van de Kookaburras, kon Trent Mitton de bordjes gelijk zetten op een ongelukkige rebound van de Belgische defensie.  Eén minuut later, na een prachtige pass, was het de jonge Lachlan Sharp die de score verdubbelde voor Australië (2-1).

Op het einde van de eerste helft toonden de Belgen zich iets minder secuur en hadden moeite om opnieuw de bovenhand te verwerven.

Na de pauze was de Australische druk nog steeds sterk aanwezig, maar de Red Lions slaagden er nochtans in om gelijk te komen na een mooie actie van Antoine Kina, die terug legde op Arthur De Sloover aan de kop van de cirkel. Deze jaagde de bal mooi in backhand  in het net, voor zijn allereerste officiële goal voor de Red Lions.  De score was 2-2 na 37 minuten.

Geen van beide teams kon nadien de bovenhand halen. Nochtans vonden de Belgen een gaatje in de 47e minuut. Het was opnieuw Antoine Kina die Simon Gougnard bediende op links in de cirkel. De voorzet van Simon vond Tom Boon, die koel afwerkte: 2-3 voor de Belgen. Deze voorsprong was echter van korte duur, want drie minuten later kon Jake Whetton opnieuw gelijk maken.

Op het einde van de wedstrijd creëerden de Australiërs nog een paar kansen, waaronder 2 PC’s. Deze werden opnieuw op magistrale wijze door doelman Vanasch gecounterd. In de laatste minuut waren het de Belgen, die na een video call, een laatste PC kregen. Maar deze leverde spijtig genoeg niks op. De eindscore bleef dus 3-3: billijk gelijkspel, na een sterke wedstrijd van beide teams.

Afspraak morgen om 14u voor de wedstrijd tegen gastland Nederland, dat vroeger deze namiddag met 1-2 verloor van Argentinië. In de eerste wedstrijd kon India met 4-0 historische ‘vijand’ Pakistan verslaan.

Voor alle details over deze wedstrijden en over het verdere programma, klik hier.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!