België speelt gelijk in wedstrijd tegen Chili

De Red Panthers hebben woensdagavond in Kontich een tweede oefenwedstrijd gespeeld tegen Chili (FIH #15) ter voorbereiding van de Hockey Women’s World Cup 2018. Na de 2-0 overwinning van afgelopen maandag, speelden de speelsters van bondscoach Niels Thijsen 2-2 gelijk. Peeters die in de  7e minuut van de wedstrijd de score wist te openen na een mooie voorzet van Nelen, bracht de Belgen voor een lange tijd op voorsprong. Chili kon in het tweede kwart de gelijkmaker op strafcorner scoren.
Beide ploegen slaagden er in om elks een doelpunt te scoren in het laatste kwart. Vier minuten voor het einde kon Leclef de 2-1 scoren. Jammer voor de Panthers dat de gelijkmaker in de laatste seconden van de wedstrijd alsnog in het Belgische doel belandde.
Het was een evenwichtige wedstrijd met verschillende doelkansen voor beide ploegen.

Donderdag 5/07 spelen ze nog een derde vriendschappelijke wedstrijd tegen de Chileense dames (18:00) op het veld van Beerschot THC.